Zorg voor een goede nachtrust
Slaapoefentherapie voor volwassenen
Vergoeding door zorgverzekeraar
Slaapoefentherapie voor volwassenen wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.
Kwaliteit en deskundigheid
Kwaliteitsgeregistreerd therapeut, mét expertise op het gebied van slaapproblemen.
Zorg op maat
Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!
De impact van slaapproblemen
Uitgerust wakker worden, vrolijk en energiek aan de dag beginnen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Uit cijfers van het CBS* blijkt dat ongeveer één op de vier Nederlanders last heeft van slaapproblemen. 12 procent slikt slaapmedicatie. Honderdduizenden mensen gebruiken deze verslavende slaap- en kalmerende middelen veel te lang.**
De impact van een slechte nachtrust is groot. Je voelt je niet goed en dat heeft invloed op alle facetten van je dagelijks leven. Je weet niet goed hoe je hiermee om moet gaan. De balans tussen de dag én de nacht is zoek geraakt. Dat betekent niet dat er iets mis met je is. Het betekent alleen dat je wat hulp kunt gebruiken.
Herken je dit?
Je blijft piekeren over slaap
’s Nachts pieker je en heb je herhaaldelijk negatieve gedachten over je eigen slaap. Je bent bezig met problemen die zich de volgende dag eventueel zouden kunnen voordoen.
Je ervaart stress en bent overprikkeld.
Gespannen spieren, een hoge hartslag, een snelle ademhaling en gedachten die maar blijven komen. Jouw lichaam en geest staan dag en nacht aan!
Iedere nacht is een strijd.
Het duurt uren voordat je in slaap valt en vervolgens word je elk uur wakker. Je ziet de uren van de nacht langzaam voorbijgaan.
Je voelt je alleen en onbegrepen.
Goedbedoelde adviezen van mensen om je heen, kunnen je tot wanhoop drijven. Het is zo moeilijk als anderen niet lijken te beseffen hoe zwaar het hebben van een slaapprobleem kan zijn.
Slecht slapen gaat je leven beheersen.
Concentratie- en geheugenproblemen, stemmingswisselingen en angstklachten. De gevolgen van slecht slapen hebben een grote impact op je dagelijks functioneren.
Je ziet op tegen de nacht én de dag.
’s Nachts lukt het je niet om te slapen en te ontspannen en overdag voel je je vermoeid, prikkelbaar en gestresst.
Chronische slapeloosheid wordt niet vanzelf beter met de tijd. Het gaat erom wat je met die tijd doet.

Ik ben Inge,
Net als jij, weet ik hoe het is om een slechte nachtrust te hebben. Niet omdat ik zelf slaapproblemen heb. Maar omdat één van mijn kinderen gedurende de basisschoolperiode moeilijk in slaap kwam en vaak angstig was gedurende de nacht.
Het verbaasde me hoe weinig deskundige en laagdrempelige hulp en kennis er beschikbaar was voor als je beter wilde leren slapen. Ik vond vooral specialistische GGZ zorg met lange wachtlijsten of dure slaapcoaches waarvan ik de kennis en kunde in twijfel trok.
Dat moet én kan anders! Als oefentherapeut specialiseerde me in het behandelen van slaapproblemen. Nu ondersteun ik mijn cliënten op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.
Ik heb affiniteit in het werken met slaapproblemen bij:
- Rouw na miskramen en babyverlies
- (Aanstaande) moeders
- Vrouwen in de overgang
- Hoogbegaafden
Slaapoefentherapie voor volwassenen
Als je altijd doet wat je altijd deed, zal je altijd krijgen wat je altijd kreeg. (Einstein)
Wat voor jou het beste werkt is lastig te voorspellen. Daarvoor moeten we eerst jouw slaapgedrag in kaart brengen. Vervolgens ga je oefenen met ander gedrag, zonder garanties vooraf over het eindresultaat. In het begin kunnen deze experimenten soms zelfs leiden tot een wat slechtere slaap. Als oefentherapeut ben ik specialist in het bereiken van positieve gedragsverandering.
Slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en is direct toepasbaar in jouw dagelijks leven.
Het is dus van groot belang dat je jezelf tijd gunt. Beter slapen gaat niet van de een op andere dag.
Hoe zou het voor je zijn als…
Je veerkracht toeneemt door een betere nachtrust en je rustiger kunt reageren op moeilijke situaties en problemen makkelijker kunt oplossen.
Er weer structuur in jouw dag zit waardoor je de regie over jouw dagelijks leven weer terug kan pakken.
Je weer grip op je slaap hebt. Je weet goed wat een negatief of wat een positief effect op je slaap heeft.
Uitgerust wakker worden geen uitzondering meer is, waardoor je met een energiek gevoel en een positieve instelling aan de dag kunt beginnen.
Het leven een stuk lichter en gemakkelijker lijkt te zijn.
Veel mensen met slaapproblemen vinden het niet makkelijk om hulp te zoeken. Zij blijven maar doorploeteren en hopen dat het vanzelf wel beter zal gaan. Zij gunnen zichzelf geen tijd om stil te staan bij hun slaappatroon. In mijn praktijk zie ik dat ook. Dat is jammer, want je kunt er iets aan doen.
Het dagelijks leven dendert door en je wordt geacht daar, ondanks de slechte nachten, wel gewoon aan mee te doen. Er is vaak nauwelijks erkenning terwijl de impact van slecht slapen meestal groot is. Dat maakt het een ingewikkeld en eenzaam proces. Vaak zonder dat anderen weten hoe je je écht voelt.
Mensen in de omgeving willen graag helpen en geven vaak goedbedoelde maar niet helpende tips en adviezen als: ‘Drink geen koffie meer, maar kamillethee voor het slapen gaan’ en ‘Zorg dat je je mobieltje niet op je nachtkastje hebt liggen’. Maar ook: ‘Je moet ’s avonds ook niet gaan sporten’ of ‘Laat het eens los, dan slaap je vanzelf.’ Uiteraard heb je deze dingen zelf ook allemaal al geprobeerd, waarschijnlijk zonder resultaat.
Gun jij jezelf de tijd die nodig is om te veranderen en daarmee je slaapkwaliteit te verbeteren?
Heb jij al langere tijd een slechte nachtrust? Of zijn je slaapproblemen plotseling ontstaan? Het kan zijn dat jouw slapeloosheid zich geleidelijk aan heeft ontwikkeld of misschien is er een ingrijpende gebeurtenis aan vooraf gegaan. Hoe dan ook. Houdt in gedachten dat slecht slapen een probleem is dat je kunt verhelpen én het is heel normaal om hier hulp bij te zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen.
Ben jij op zoek naar goede slaapzorg?
Misschien vraag je je af of slaapoefentherapie iets voor jou is of misschien heb je andere vragen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom kun je me altijd een mail sturen. Ik denk met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen.
Als je besluit te willen starten met slaaptherapie dan maken we op korte termijn een afspraak op de praktijk in Amsterdam of via beeldbellen.
Met een druk op de onderstaande knop kun je me direct mailen. Ik kom zo spoedig mogelijk met mijn reactie bij je terug.
